Uitvaartcentrum Duiven 
 
Afscheidshuis de Liemers

 

Over Uitvaartcentrum Duiven
In park De Nieuweling, naast begraafplaats ’t Heijlige Lant, staat ons uitvaartcentrum. Dit is een prachtige locatie, midden in het groen en vrij parkeren direct voor de deur. Hoe fijn kan het zijn, om bijvoorbeeld na een rouwbezoek even een wandeling te maken in dit prachtige park. De wandelpaden beginnen bij ons uitvaartcentrum.
"Vroeger" was het uitvaartcentrum van Lubbers & De Wit Uitvaartzorg, wat later is overgenomen door Dela. In 2019 hebben wij het uitvaartcentrum weer overgenomen van Dela. In het begin hanteerden wij de naam Afscheidshuis de Liemers, maar tegenwoordig gebruiken wij de oude en bekende naam Uitvaartcentrum Duiven weer.
Wie zijn wij? Wij zijn Berry van Beek, Lara van Beek en Maurits Monnereau van Funeral Assist Gelderland. Het moederbedrijf is Correct Monnereau uit Doetinchem, een uitvaart-familiebedrijf sinds 1955. Hiermee staan er dag en nacht een team specialisten voor u klaar, met ook lokale- en bekende gezichten uit Duiven.
Nieuw concept in Nederland, primeur voor Duiven:

Weet u welke uitvaartondernemer u kiest als u deze vraag krijgt?
Veel nabestaanden zullen hier zeker een antwoord op hebben. Hun dierbare had bijvoorbeeld een uitvaartverzekering of wilsbeschikking, of het is bij leven al besproken. Maar wat doet u als u dit niet weet en de schouwarts vertelt u dat u de begrafenisondernemer moet bellen?
Vanaf heden is het in Duiven mogelijk om deze keus te maken na de opbaring, in plaats van direct na het overlijden. Op deze manier heeft u daadwerkelijk de tijd om in alle rust een uitvaartbegeleider te kiezen die bij u past. Hiermee creëren wij tijd en ruimte om een goede keuze te maken. wist u dat u 6 werkdagen de tijd heeft om een uitvaart te organiseren? 

Onze unieke werkwijze:
Als u niet direct een keus kunt maken voor een uitvaartonderneming, belt u met Uitvaartcentrum Duiven. Wij zullen in goed overleg met u de eerste zorg uit handen nemen. Wij focussen ons op de opbaring, zodat u daarna rustig de vervolgstappen kunt bepalen. U heeft geen haast, de eerste stappen zijn namelijk al gezet. Wij zijn 24/7 bereikbaar op telefoonnummer 0314-325377. Dit is het telefoonnummer van Correct Monnereau. De medewerker die u aan de lijn krijgt, stuurt het zorgteam van Uitvaartcentrum Duiven naar u toe. Uiteraard mag u ook helpen bij de verzorging.

Vervolgens kunt u rustig nagaan of uw dierbare een uitvaartverzekering had. Dat kan via de website van het Verbond van Verzekeraars: https://zoekservice.vanatotzekerheid.nl/polissen-van-overledenen/  of misschien vindt u nog een wilsbeschikking. Ook staan hieronder de gegevens van de lokale uitvaartverzorgers met een link naar hun eigen website. 

De uitvaartverzorger:
Hieronder staan de uitvaartverzorgers die een binding hebben met de gemeente Duiven en het uitvaartcentrum. De uitvaartverzorger woont in de gemeente Duiven, of werkt voor een verzekeraar die in de gemeente Duiven polissen heeft. 
Nadat u rustig de keus heeft gemaakt voor een uitvaartverzorger, belt u hem of haar op. Wij kunnen dit ook voor u verzorgen. Vervolgens zal de uitvaartverzorger een afspraak met u maken om het vervolg te bespreken. Alle kosten voor de uitvaart zullen op de nota staan van de gekozen uitvaartverzorger. U krijgt dus geen losse factuur van Uitvaartcentrum Duiven. Dat werkt makkelijk en is overzichtelijk. 

Samenvattend:
1.) Na overlijden, als de schouwarts is geweest, belt u met Uitvaartcentrum Duiven: 0314-325377;
2.) Wij spreken met u af hoe laat ons zorgteam bij uw dierbare kan zijn voor een thuisopbaring of opbaring in Uitvaartcentrum Duiven;
3.) Na de opbaring heeft u de tijd om een uitvaartverzorger/uitvaartonderneming uit te kiezen die bij u past;
4.) U neemt contact op met de uitvaartverzorger, of laat ons hierin bemiddelen, wij zorgen dan dat de uitvaartverzorger die u heeft uitgekozen u belt;
5.) De uitvaartverzorger komt bij u thuis om de gehele uitvaart verder te bespreken;
6.) Alle kosten komen op 1 factuur, de uitvaartverzorger maakt ook een kostenbegroting voor u op, voorafgaande aan de uitvaart.


Het team:

Berry van Beek
Uitvaartcentrum Duiven

Heleen Peters
Coöperatie DELA

Marleen Bruns - Bos
Memora Uitvaartverzorging

"Samenwerken aan goed afscheid"
Berry is verantwoordelijk voor het Uitvaartcentrum Duiven. Hij zorgt dat alles tot in de puntjes wordt geregeld met de zorgteams, de dienstverlening in het uitvaartcentrum (of thuis) en het rouwvervoer op de dag van de uitvaart. Ons bedrijf Monnereau Uitvaartdiensten is de drijvende kracht achter deze dienstverlening. Wij werken o.a. samen met lokale uitvaartverzorgers aan een goed afscheid.
www.monnereau.nl

"Wij geloven dat we er voor elkaar zijn".
Bij een zorgeloze uitvaart neemt een uitvaartverzorger je alle zorg uit handen voor, tijdens en na de uitvaart. Als uitvaartverzorger bewaak ik de lijnen en zorg voor overzicht zodat jij je kunt richten op het afscheid van je dierbare. DELA is een uitvaartonderneming met landelijke dekking en lokale uitvaartverzorgers. Wij kennen de regio en de gebruiken en vinden persoonlijk contact heel belangrijk. Samen zorgen wij dat een persoonlijk afscheid voor iedereen mogelijk is, ook zonder verzekering.
www.dela.nl

"Afscheid nemen in alle tijd en zoals u dat wenst"
Afscheid nemen van het leven of afscheid moeten nemen van iemand die u lief is, zijn ingrijpende gebeurtenissen. Iedereen verdient een persoonlijk afscheid. Niets is standaard. Niets is vanzelfsprekend. Memora Uitvaartverzorging is een onderneming die door haar kleinschaligheid hele persoonlijke uitvaarten verzorgt in de regio de Liemers.
www.memorauitvaartverzorging.nl Henk-Jan Harbers
GUV Uitvaartzorg

Jacqueline Reijers
Monuta Jacqueline Reijers

Marlies Schuiling
Uitvaartverzorging Kramer

“Persoonlijk, betrokken en dichtbij - dat is GUV Uitvaartzorg"
Bij GUV krijgt u direct contact met een vaste uitvaartbegeleider als aanspreekpunt. Met persoonlijke en betrokken begeleiding kunnen wij uw wensen en die van de overledene verzorgen. Onze uitvaartbegeleiders hebben de luxe dat ze alle tijd en aandacht voor u mogen hebben omdat GUV een non-profit organisatie is. GUV heeft voor u alles in eigen huis, van een eigen drukkerij tot een sfeervol en kleinschalig crematorium in Etten. Mede daardoor kunnen wij alles tot in de puntjes voor u verzorgen.
www.guv.nl


Mijn belangrijkste doel is het verzorgen van een waardig afscheid dat past bij het leven van de overledene. Door persoonlijk contact met de nabestaanden zorg ik ervoor dat de uitvaart een weerspiegeling wordt van de wijze waarop de overledene heeft geleefd. De wensen van uw overleden dierbare en uw eigen wensen staan altijd centraal. Want een passend en goed afscheid biedt niet alleen troost aan uw verdriet, maar vormt ook een onuitwisbare herinnering voor later.
In een korte, emotionele periode moet er veel worden geregeld. Ik woon al mijn hele leven in de gemeente Duiven, dus ik ken de tradities en gebruiken in de regio goed. 
www.monutajacquelinereijers.nl

"Ieder mens is uniek. Onze uitvaarten ook."
Het is fijn als een uitvaart zo soepel verloopt. Dat je als familie en geliefden de intensiteit van het moment kunt voelen zonder je over de organisatie van de uitvaart te hoeven bekommeren. Dat je je zorgeloos mee kunt laten voeren in een ceremonie, waarin je op het juiste moment een blaadje van een boom kan horen dwarrelen. Waar even later de koffie wordt geserveerd met melodieën op de achtergrond die passen bij dat moment én bij de geliefde van wie we afscheid nemen. Een uitvaart waarin alles klopt en die gericht is op het unieke van ieder mens. Daar draait het om.
www.uitvaartverzorgingkramer.nlNiels Gabriel
Agelink Uitvaartzorg

Loes van Bemmel
Loes Uitvaartzorg


Mijn naam is Niels Gabriel, uitvaartbegeleider bij Agelink Uitvaartzorg in Doetinchem en zelf sinds 2014 woonachtig in Duiven. In een hectische en emotionele periode wil ik er samen met u voor zorgen dat er een mooi en passend afscheid wordt neergezet. We kunnen het tenslotte maar 1 keer doen. In de tijd van het overlijden van uw dierbare tot de uitvaart moeten veel keuzes gemaakt worden, iets waar ik u alle rust en ruimte voor wil bieden. Wij willen u ontzorgen, helpen en ondersteunen waar het kan meedenken, omdenken en suggesties aandragen om tot het afscheid te komen wat bij uw dierbare past.
www.agelinkuitvaart.nl


Loes Uitvaartverzorging staat voor liefdevolle aandacht, rust, ruimte, betrokkenheid, kwaliteit, persoonlijke benadering en deskundigheid.
Uw zorg uit handen nemen, zodat u de tijd en de ruimte heeft om afscheid te nemen van uw dierbare.
www.loesuitvaartverzorging.nl
Rouwvervoer:
Op de dag van de uitvaart kunt u kiezen voor het rouwvervoer van Uitvaartcentrum Duiven. Op de website www.monnereau.nl vind u al onze rouwauto's. Wist u dat de duurzame Tesla rouwauto hetzelfde tarief heeft als een standaard rouwauto?

Begraven of cremeren
Naast ons uitvaartcentrum vind u de algemene begraafplaats van Duiven (Begraafplaats 't Heijlige Lant'). Deze is in beheer bij de gemeente Duiven. Voor cremeren wordt gebruik gemaakt van diverse crematoria in de regio: Moscowa in Arnhem, Dieren, Slangenburg in Doetinchem of Etten. Er zijn ook diverse natuurbegraafplaatsen in de regio: Heidepol in Arnhem, Koningsakker in Arnhem of natuurbegraafplaats Heiderust in Rheden.

Duurzaamheid
Tegenwoordig is duurzaamheid een steeds belangrijker onderwerp. Ons team van de piëteitsvolle verzorging beschikt over een elektrische EQV overbrengauto. Hiermee komen ze de overledene ophalen. Op de dag van de uitvaart is het mogelijk om te kiezen voor onze eigen Tesla rouwauto. U kunt kiezen uit een zilverkleurige- of antracietkleurige Tesla rouwauto.